CSM București la primul trofeu internațional

CSM București la primul trofeu internațional

“Tigrii” din București încearcă să meargă pe urmele mult mai celebrelor lor coechipiere de la CSM, reușind să obțină pentru prima dată un trofeu internațional. Câștigători ai Cupei României la handbal masculin în 2016 și vicecampioni în perioada 2015-2017, băieții conduși de Pablo Pereira au reușit cea mai bună performanță de la înființarea clubului în 2007.

Madeira Andebol SAD a fost echipa pe care au întâlnit-o în această ultimă fază a competiției. În primul meci al rundei, scorul a fost egal, 22 la 22; în manșa retur lucrurile au stat mult mai bine pentru români, care au reușit să câștige partida cu 26 la 20. Sajad Esteki și Vlăduț Rotaru au fost cei mai buni marcatori ai acestei manșe, reușind fiecare să-i învingă pe portarii adverși de câte șase ori.

Pas cu pas către finala Challenge Cup

CSM București la primul trofeu internațional

Încă de la începutul sezonului, se pare că obiectivul tranșat de către conducere a fost câștigarea unei competiții (fie interne, fie internaționale). Drept urmare, motivați de lipsa de reacție în competițiile interne (în campionat a terminat pe locul 3, iar în Cupa României a fost învinsă în fazele superioare, ocupând cea de-a 4-a poziție).

Parnassos Strovolou, o formație cipriotă, a fost cea care a deschis “balul” pentru Tigrii, aceștia reușind să se impună cu scoruri-fluviu (47 la 14 și 32 la 24). A urmat echipa cehă Dukla Praga, de care au trecut cu scorurile de 28 la 23 și 30 la 25, că mai apoi să întâlnească echipa bosniacă RK Borac. Împotriva bosniacilor, scorurile înregistrate au fost de 25 la 19 și 29 la 23.

Meciurile semifinalei i-au adus față în față cu echipa rusă Neva Sankt Petersburg, ambele manșe fiind foarte intens disputate. Scorurile înregistrate la final au fost destul de strânse, 26 la 24 în prima rundă și 25 la 20 în cea de-a doua. În finală, echipa românească a reușit să-și adjudece trofeul. În deplasare, meciul a fost remiză (22 la 22), dar acasă diferența a făcut-o atmosfera din Sala Polivalentă, acolo unde suporterii au reușit să își motiveze favoriții, aceștia reușind să câștige la o diferență de șase goluri (26 la 20).

Premieră absolută la handbal în sezonul 2018/2019

În acest sezon internațional la handbal, echipele din România au avut evoluții dezamăgitoare. Grație câștigării trofeului Challenge Cup, handbalul românesc a reușit să mai spele din rușinea celorlalte echipe angrenate în competițiile de la masculin și feminin în sezonul 2018/2019. De altfel, în ultimii treisprezece ani, această competiție s-a dovedit a fi “o afacere românească”. Acest lucru pentru că a fost adjudecată de numai puțin de șapte ori până în prezent.

Chiar dacă nu se compară în privința valorii cu mult mai prestigioasele competiții Liga Campionilor EHF sau Cupa EHF, câștigarea unui trofeu internațional constituie o performanță pentru orice echipa. În special, atunci când trofeul este adjudecat în premieră și această realizare este cea mai bună reușită la handbal, la nivel de țară. Drept urmare, “Tigrii” de la CSM București trebuie felicitați de toți iubitorii de handbal din România!