România – țară cu atracții turistice care uimește de la nord la sud, de la est la vest!

Frumusețile naturale ale României îi permit oricărui turist să își aleagă o destinație chiar și la întâmplare. Trebuie doar să închidă ochii și să-și așeze degetul în orice punct al hărții și, cu siguranță că o să descopere ceva minunat de vizitat. Fiecare regiune din țară noastră dispune de atracții care uimesc, așa că poți să mergi încotro dorești, fără o țintă precisă, știind că te vei bucura de o Românie unică, plină de minuni vizuale încântătoare și de locuri așa cum numai în vise poți vedea.

Locurile unice din București

Locurile unice din București

Capitala țării este recunoscută pentru atracțiile sale deosebite, așa cum sunt Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Centrul Vechi sau Foișorul de Foc. Cu toate acestea, dacă vei alege să mergi într-o vizită prin parcul Carol, o să observi că această oază de relaxare o să te întâmpine nu doar cu Mausoleul care domină împrejurimile, ci și cu minunatul Castel al lui Vlad Țepeș (o replică a Cetății Poenari, din apropierea Barajului Vidraru) sau cu fântâna Cantacuzino.

Drumul către Sâmbăta de Sus

Drumul către Sâmbăta de Sus

Pentru iubitorii de natură, județul Brașov este locul ideal în care pot descoperi și redescoperi locuri idilice, cu peisaje de poveste și care vor încânta retina ochiului. Drumul către Sâmbătă de Sus este o delectare vizuală, Poiana Mărului, cu așezările sale de pe dealuri fiind o splendoare. Ajunși la destinație, poți să explorezi împrejurimile, mergând către Chilia săpată în piatră a monahului Arsenie Boca sau la izvorul acestuia ori poți asista la slujba de la mănăstirea Sâmbătă. La jumătate de oră de mers cu mașina se află Cetatea Făgărașului, loc încărcat de istorie.

Seria de cascade, lacuri și canioane din România

Cascade, lacuri și canioane din România

Dacă îți dorești să explorezi țara noastră pornind pe urma minunilor care au fost create de natură, atunci un traseu care să urmărească cascadele și canioanele din România este obiectivul oricărui călător. Cascada Cailor (Munții Rodnei), Cascada Bigar (Caraș Severin), Lacul Ochiul Beiului (Caraș Severin), Cascada Beușnița (Caraș Severin), Lacul Vulturilor (Buzău), Lacul Roșu (Harghita), Râpa Roșie (Albă), 7 Scări (Brașov), Banița (Hunedoara), Tamina (Brașov), Orății (Brașov) sau Moldoveanu (Brașov) sunt doar câteva dintre canioanele, lacurile și cascadele din România care îți vor oferi momente magice și revelații inegalabile.

Cu mocănița pe Valea Vaserului

Cu mocănița pe Valea Vaserului

Nu poți spune că ai vizitat România dacă nu ai urcat niciodată în mocănița care te poartă domol printre minunățiile de pe Valea Vaserului. Purtați de mersul legănat al acestui tren unic în Europa, ținuturile mirobolante ce ți se desfășoară în față ochilor sunt o desfătare vizuală și estetică de neratat.

Pe urmele momârlanilor

Comunitățile de daci

Valea Jiului nu înseamnă doar minerit și mine părăsite de către ortacii care și-au găsit alte preocupări. Ci este și locul în care se găsește una dintre cele mai stabile comunități de români, cea a momârlanilor. Avându-și originile în comunitățile de daci liberi din trecutul îndepărtat, vizitarea locurilor și studierea obiceiurilor acestor oameni reprezintă un obiectiv pe care orice iubitori de călătorii trebuie să-l îndeplinească.

Spectacolele vizuale unice ale României

Pentru cei care vor să descopere o parte a unei Românii rustice, Morile de la Rudăria sunt un spectacol vizual indescriptibil din punct de vedere vizual. Pur și simplu trebuie să vezi, că să poți înțelege cât de impresionantă este înșiruirea de mori de apă din comună Eftimie Murgu (Caraș Severin). Iar ceea ce este și mai spectaculos este faptul că toate cele 22 de mori sunt funcționale, ceea ce înseamnă că orice îndrăgostit de destinații turistice unice, le poate vedea la lucru.

Mândruloc o să te întâmpine cu un spectacol vizual unic, în care elementul central sunt florile, mai exact, trandafirii. Rozariul din această localitate din județul Arad dispune de peste 2000 de specii de trandafiri, așa că te vei delecta nu doar vizual, ci și olfactiv, într-un loc din care nu-ți vei mai dori să pleci vreodată.

Vizuale ale României

Colibița este una dintre destinațiile turistice aflate în vogă printre călătorii români, care se pot bucura în această zonă din Bistrița, de unele dintre cele mai impozante peisaje. Nu trebuie uitate nici facilitățile care au fost dezvoltate aici, iar dacă tot te afli în zona, atunci trebuie să mergi și pe Valea Bârgăului (pentru pasionații de Jules Vernes, aceasta este o destinație de bifat în mod obligatoriu).

Zona montană care face legătura între județele Dâmbovița și Brașov este una care se recomandă temerarilor, aceștia având de parcurs drumuri care solicită musculatura, dar încântă ochii și inima. Un traseu, care să includă plecarea din zona fostelor tabere din Moroieni (Dâmbovița) din punctul 7 Izvoare, pe linia Cheile Orzei, cu trecere pe lângă lacul Scropoasa și cazare la Padina și având ca punct final Cheile Zănoagei, este ideal pentru iubitorii naturii.

Destinație turistică prin esență, România o să te întâmpine de fiecare dată cu o multitudine de miracole vizuale în mișcare, statice sau încărcate de istorie. Tot ceea ce ai de făcut este ca tu să faci primul pas și să le descoperi pe fiecare în parte!